Alla inlägg under december 2010

Av Kristina Johansson - 17 december 2010 22:47

God kväll!

Han växer så det knakar lille Sesam, men kan nästan se det med ögonen!

Och lika lekfull är han fortfarande. Än har han inte försökt klättra upp i julgranen, men han är där och hämtar lite pynt då och då   Han har en favorit; ett mjukt stoppat tyghjärta, som han älskar att leka med. Det påminner nog mycket om en liten mus :-) Annars är det vipporna som han tycker är roligast.


Enligt de beskrivningar av rasen som jag har hittat så är en sibirisk katt enligt följande:

  • Intelligent
  • Nyfiken
  • Social
  • Läraktig
  • Bra hoppare
  • Gillar att klättra
  • Lekfull högt upp i åldern
  • Spinner ofta
  • Gillar vatten
  • Hundlik - har ofta en ledare bland människorna som den tyr sig mest till. Lär sig ofta att apportera.

Allt detta stämmer på Sesam tycker jag. Möjligtvis med undantag för vattnet, där är han lite försiktig. Han är väldigt social och nyfiken, följer mig från rum till rum. När jag går upp till övre våningen får han inte följa med och då kan han protestera högljutt (men det går bättre nu, det verkar som att han har vant sig). Han hälsar alltid ljudligt när jag kommer ner. Ligger gärna nära mig (t.ex. nu när jag sitter vid datorn), annars ligger han på sin favoritplats högst upp på klätterställningen. Han spinner så fort jag kelar med honom. En jättemysig liten kille helt enkelt!   


Av Kristina Johansson - 16 december 2010 23:08

Den 5 december skulle Sesam ställas ut. Från början var det meningen att hela kullen skulle vara med, men till syvende och sist blev det bara Sesam. Hans uppfödare Margita ställde upp och följde med, annars hade det nog inte blivit av! Jag undrade lite vad jag gett mig in på när klockan ringde klockan 6 på söndagsmorgonen och det var kolmörkt! Ute var det en massa snö och det snöade fortfarande. Det gick i krypfart på den moddiga motorvägen in till stan, i mörker och med konstant snöande mot rutan. Men fram kom vi!


Jag,som varit lite skeptisk till det hela från början, tyckte det var riktigt roligt! Och ännu roligare var det att han fick en sån fin bedömning av den norske domaren; Ex1 blev det. Här är några bilder från utställningen (klicka för större bild):


                 

Av Kristina Johansson - 16 december 2010 21:59

Inser att jag inte har några bra bilder att lägga in och jag VILL HA EN KAMERA NU!! Hittar inte kvittot till den kamera som är sönder och som det finns garanti kvar på.   


Snart går jag och köper en i alla fall! Fast väntar till efter jul. När jag kommer upp till Värmland i jul ska jag låna min mammas kamera och ta massor av bilder på barnen och Sesam !

Av Kristina Johansson - 16 december 2010 21:39

Vad gör man när man är arbetslös och helt plötslgt får lite mer tid över? Jo, startar en blogg!   


Tänkte att det kan vara bra att skriva av sig lite ibland, när det är många tankar som rör sig i skallen. Kommer nog skriva en hel del om Sesam (min sibiriska katt som nu är 16 veckor gammal) och hans utveckling. Men även en hel del annat.

Kom gärna på besök! 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards